Gjør noe gøy med firmaet ditt:)

På Farsund Resort kan du ta del i mange hyggelig, soiale og kunkurransefulle aktiviteter til store og små grupper. Hva med fiskekonkurranse, snekkerebus eller topptur i skjærgården? Passer det bedre å holde seg på land så kan vi tilby suppekjøkken, rebusløp eller kanskje vinsmaking?

Vi skreddersyr gjerne noe som passer deg og din gruppe, så bare ta kontakt.

 

Rebus Larsen

Vi deler deltagerne inn i mindre grupper og gjør klar for rebusløp!

Deltagerne skal i løpet av turen være innom både Eventyrstien, sløyeboden, vinkjelleren og andre steder på gården Bjørnevåg. Små smaksprøver underveis og en liten overraskelse venter vinnerlaget! Her gjelder det å fungere godt som lag, og å være best!

Løypen gir mange utfordringer, og er rett og slett en utrolig flott naturopplevelse. Av utfordringer kan vi nevne, skyting, smaker fra kokkens verden, testing av edle druer, byggeklossen, melkespann, stol leken, vannpøse, speilvendt stokk, tautrekking, blind testen, pingpong ballen og snurrebowling. Alle disse vil ikke være i bruk til en hver tid, men satt sammen av våre aktivitetsledere. Her er det bare å finne konkurranseinstinktet:)

Lykke til!

Suppekjøkken

Her gjelder det å tenke kreativt samtidig som man har tungen rett i munnen. Smak, utseende, råvarebehandling, timing og overraskelseselement er nøkkelen til suksess. Hva kan dere gjøre bedre enn de andre lagene, hva gir dere overtaket, hvem har den beste forståelsen for smak, hvem kan til slutt servere den ”perfekte” suppen?

Dere får utdelt alle ingrediensene som blir brukt i vår fiskesuppe. I tillegg til dette får dere en kurv med ingredienser som kanskje ikke normalt sett brukes i en fiskesuppe, men som kanskje gjør nettopp deres suppe til vinneren.

Kokken vil komme innom under kokkeleringen og vil gi noen tips om det er ønskelig. Vi møtes til avtalt tid i restauranten med suppen og servere den til kokken vår og det vil bli gitt en faglig vurdering. ”Konkurrentene” vil også få mulighet til å få en smaksprøve.

Lykke til!                                                 

Kon-Tiki

Gruppen blir inndelt i lag, og hvert lag får utdelt pappkasser, en rull med plastikksekker, taperull og et kosteskaft. De skal ut i fra dette bygge en flåte eller en båt, som senere skal padles over vågen. Under byggingen skal de også lage en sang, kåseri eller noe lignende som skal fremføres når båten/flåten skal sjøsettes. Det blir så en konkurranse om hvilket lag som  klarer å gjennomføre løpet på kortest mulig tid.

Det vil bli premieutdeling for vinnerlaget og kanskje også for den mest kreative båten/flåten:)

Snekkerebus

De vil bli tydelig forklart hvor de trygt kan ferdes samt utlevering av kart og kompass. Hver båt kan bestå av max 8 personer.

Lagene må løse ei gåte før de blir sendt ut på postene som ligger ute i skjærgården. Alle lagene vil også få en oppgave de skal jobbe med under båtturen, som senere skal fremføres foran en jury! (her er det rom for smiger…:) Hver post er merket og vil være synlige fra sjøen. Når en post er funnet gjelder det å legge til brygga(... )og løse oppgaven! Og så videre til neste post.

Når dere har funnet alle postene, og selvfølgelig har tilegnet dere full pott hva poeng angår så er det bare å nyte turen tilbake til Bjørnevåg. Men husk på at kapteinen har blitt informert om at det er satt ei idealtid på denne turen, så det er kanskje ikke om å være først i mål..??!! Skib o’hoi!

Angling in Farsund Angelen im Farsund Fiske i Farsund

Fiskekonkurranse

Her deles gruppen inn i lag med maks 5 personer på hvert, og det utnevnes en kaptein
på hvert lag som får opplæring i bruk av båt og utstyr.Vi gir tips på hvor man finner de gode fiskestedene, og de finnes også ”innaskjærs”. Båtene er utstyrt med det dere trenger av fiskestenger, rigler osv, og varigheten på konkurransen bestemmer dere. Vi har varme klær, regntøy osv, så du trenger ikke røpe noe til de som skal delta.

Hvis dere ønsker, så blir kjøkkenet med å ”prepper” fangsten når lagene kommer inn. Det er fint å lære hvordan man skjærer fileter osv.

Vi premierer:

  1. mest fisk
  2. største fisk
  3. minst fisk

Eventyrstien

Farsund Resort her en egen natursti. Den er 1,8 km lang og 1 m bred. En flott sti vi er veldig stolt av og som blir mye brukt av alle gjestene våre. Vi har laget 10 postkasser med spørsmål, svarhefte fås i resepsjonen. Her er det mulig å ha en aktivitet som ikke tar så lang tid.

Stien går gjennom en nydelig eikeskog, langs sjøen og med flere flotte utsiktspunkter. Absolutt verdt turen:)

 

Abraham Larsen Huset

Bli med Farsund Resort sin kunnskapsrike guide på en historisk spennende omvisning i Abraham Larsens Hus!

Området omkring Farsund Resort har spor etter en to tusen år gammel bosetting, og nåværende gårdsbygninger fra 1700-tallet rommer spennende lokalhistorie blant annet knyttet opp mot Sør-Afrika. Farsund Resort sin kunnskapsrike guide forteller utrolige historier om de driftige slektene Larsen, Egeland og Salvesen, alle med tilknytning til gården Bjørnevåg, og om deres utvandring til Sør-Afrika. 

Vinsmaking

Reiser du med kolleger eller venner? Vår vinekspert tar imot dere i vår eksklusive vinkjeller. Du får blant annet  en innføring i historikk og prøveteknikker. Ønsker dere å innta et herlig måltid i vinkjelleren etter smakingen er det også mulig.

Velg mellom:

  • ”Vinsmaking – de forskjellige druene”

  • ”Champagne smaking – en vandring i champagnens vidunderlige verden”

  • ”Cognac smaking”

  • En smaking tilpasset dine egne ønsker