Farsund Resort

Søk

Velg språk

Hollenderbyen I Flekkefjord
Bydelen har fått sitt navn etter den utstrakte handelen med Holland på 15-1700-tallet. I dag er det få spor igjen fra denne tiden. Det koselige miljøet i Hollenderbyen er mer et resultat av sildefisket på tidlig 1800-tallet. Dette er Flekkefjords eldste bebyggelse med hvitmalte hus og trange smug.

Utsikten Golfpark Kvinesdal
Norges mest spektakulære 18 hulls golfbane. Omgivelsene er helt eventyrlige – den uberørte skogsnaturen med inngangen til Kvinesheia på en side – dalen, fjorden og havet på den andre. Det er ikke uvanlig at elg og rådyr er “tilskuere” og inngår i villmarkseventyret. 9 hulls “pay and play” bane, hvor man ikke trenger grønt kort.

Knaben
Det lille gruvesamfunnet Knaben ligger på høyfjellet I Kvinesdal kommune. Stor gruveaktivitet fra 1885 til 1973. Knaben er et eldorado for de som er glad i turer, ski og naturopplevelser. Merkede løyper både sommer og vinter. Husk et besøk i Knaben Landhandel!

Kristiansand Dyrepark
600 mål med opplevelser for hele familien. Sibirsk Tiger, Nordisk Villmark, Apejungel, Apeskog, Afrika med løver. Fritidspark med bl.a. Kardemomme by, Skomakergata, Kaptein Sabeltanns Verden, Heksa Miriam og det ”Forheksede hus”, bademuligheter for liten og stor.

Setesdal Mineralpark på Evje
Her finner du Europas største og mest imponerende samling av mineraler – i nær sagt alle fasonger, farger og typer. Gjennom millioner, ja milliarder av år har prosessene under jordskorpa pågått. I mineralparken ser du resultatene. Dypt inne i fjellet, i et område hvor det har vært gruvedrift i hundrevis av år får du opplevelsene. Utstillingen rommer mer enn 1000 mineraler. Norges største butikk med kunst og håndverk laget av stein og mineraler finner du også her. Du vil huske et besøk i Setesdal Mineralpark. Åpent mai – september.

Preikestolen
Preikestolen er en kjent turistattraksjon! Den rager 604 m over Lysefjorden og platåeet på ca. 25x25 m ble trolig formet ved frostsprenging for 10.000 år siden. Fotturen går fra Prekestol-hytta på tursti i småkurpert terreng. T/r:  6 km, 3-4 timer, høydeforskjell på 350 m. Godt fottøy og generell god fysikk er nødvendig. Resepsjonen i Farsund Resort kan informerer deg om reiserute og ferjetider. Her trenger du hele dagen, reis derfor fra Farsund Resort tidlig på morgenen!

Lysebotn
Fra Farsund Resort kjører du til Kvinesdal, deretter opp til Tonstad og opp Sirdalen. Veien ned til Lysebotn har 27 hårnålssvinger – en spennende vei! Fra Lysebotn kan du ta ferjen ut Lysefjorden til Lauvvik. Fantastisk fjordlandskap! Be resepsjonen i Farsund Resort om å reservere plass til deg å ferjen så du er garantert plass. Ta E39 hjem igjen. Her trenger du hele dagen, reis derfor fra Farsund Resort tidlig på morgenen!

 

 

 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Farsund Resort AS  

Bjørnevåg

Tlf: +47 38 39 29 30

N-4450 Farsund Epost: info@farsundresort.no
svanemerke